Whzb / Tbotb is een stichting die vanaf 1958 jaarlijks op zoek is naar de beste duiven op alle disciplines en naar de beste liefhebber. In 1958 stelden de redacteur en uitgever Mingelen en de Zeeuw van het NPOrgaan de vraag: Wie Heeft Ze Beter?

Gestart dus als een rubriek in een blad, maar dit werd al snel een heuse competitie die zijn uitstraling tot over de hele wereld heeft. Kampioensduiven van Whzb / Tbotb zijn gewild!

Om de onafhankelijkheid te waarborgen wel de competitie uiteindelijk ondergebracht in een Stichting met een stichtingsbestuur. In 2014 is de Stichting Whzb gefuseerd met de competitie The Best Of The Best (TBOTB) met als doel toe te groeien naar een landelijke duiven competitie. De financiering van de competitie, de prijzen, de berekening en de feestdag worden gehaald uit een jaarlijkse bonnenverkoop van de (oud) winnaars en sponsoren.

De stichting heeft jaarlijks een vergadering waarin de spelregels voor het nieuwe seizoen worden vastgesteld. Deze worden gecommuniceerd in Het Spoor der Kampioenen en op de website van de Stichting. Doel van de spelregels is om iedereen in Nederland evenveel kans te geven op het behalen van een titel.